Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР змінить процедуру реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій


29.11.2011 12:42

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) змінить процедуру реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій. Так, на черговому засіданні регулятора був схвалений проект рішення «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій».

«Ми розробили такий проект змін відповідно до законодавства про цінні папери та фондовий ринок, а саме останніх новацій щодо розкриття інформації на фондовому ринку, - розповідає про передумови підготовки документу та його суть Анатолій Амелін, Директор Департаменту корпоративних відносин НКЦПФР. - Законом, зокрема, передбачено оформлення проспекту емісії не лише при відкритому (публічному), а і при закритому (приватному) розміщенні цінних паперів. Ці та інші аспекти знайдуть відповідне відображення і в регуляторних актах регулятора».

За словами пана Амеліна, разом з тим, документ дає додаткові можливості та переваги для емітентів, що мають намір здійснити ряд послідовних випусків облігацій Так, відтепер емітент зможе зареєструвати базовий проспект емісії, що міститиме статичну інформацію, а пізніше – оперативно зареєструвати поточні проспекти емісії. «Ми передбачаємо внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу та до Положення про порядок випуску облігацій внутрішніх місцевих позик», - додає очільник Департаменту корпоративних відносин.

Найближчим часом проект документу буде опублікований на офіційному сайті Комісії задля отримання коментарів, думок та пропозицій від громадськості та учасників ринку, а пізніше буде погоджений та затверджений.


Теги: | НКЦПФР | проспект емісії |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.