Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР змінює порядок проведення перевірок діяльності СРО


03.07.2012 10:33

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) змінює Порядок проведення перевірок діяльності саморегулівних організацій професійних учасників фондового ринку. З цією метою 26 червня 2012 року на черговому засіданні регулятора був схвалений проект відповідного рішення.

«Основною метою підготовки таких змін стала необхідність уніфікації процедури перевірки та приведення діючого регуляторного акту у відповідність до вимог законодавства, - пояснює Олег Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР. - Так, новий порядок визначає місце проведення перевірки та підстави для проведення планових та позапланових перевірок діяльності СРО. Також новий документ доповнений відповідними розділами в частині опису прав та обов’язків робочої групи, яка здійснює перевірку, та СРО і її посадових осіб в цьому процесі. Крім того, змінений порядок регламентує процесвилучення документів під час перевірки та роботу з ними».

Прогнозується, що зміни Порядку підвищать не тільки ефективність та прозорість перевірок СРО, але й сприятимуть їх плідному й конструктивному діалогу з регулятором.

Незабаром проект рішення буде опублікований на сайті Комісії для отримання пропозицій і зауважень від зацікавлених осіб та громадськості.

 

Контакти:

Юлія Жулій

Прес-секретар НКЦПФР

+38 044 254 2553


Теги: | НКЦПФР | СРО | діяльність регулятора |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.