Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР оновила дані в Системі довідників та класифікаторів


08.02.2022 13:50

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку внесла зміни до власної Системи довідників та класифікаторів. Вони набули чинності 4 лютого 2021 року. Мета змін – щоб інформація в довідниках відповідала оновленому законодавству про ринки капіталу та відображала сучасні процеси.

Про це йдеться на вебсайті регулятора.

«Таке рішення зазвичай залишається непомітним для широкого загалу, бо не впливає кардинально на долю ринку і не змінює його інфраструктуру. Втім, воно важливе для щоденної роботи професійних учасників ринку, оскільки допомагає нам структурувати інформацію та уніфікувати форму передачі даних», – відзначив член НКЦПФР Юрій Бойко.

Попередній раз зміни до Системи довідників та класифікаторів НКЦПФР вносились у 2018 році. Відтоді на фондовому ринку відбулися суттєві зміни, які потребували відображення в інформаційній системі НКЦПФР. По-перше, у дію вступила нова редакція Закону про ринки капіталу та організовані товарні біржі. По-друге, Комісія запровадила нові інструменти, в тому числі допустила до обігу на території України цінні папери іноземних емітентів. Зважаючи на це та враховуючи необхідність трансформації і подальшого розвитку фондового ринку, Комісія розширила довідники новою інформацією.

Відзначимо, що система довідників НКЦПФР є обов’язковою для використання учасниками ринків капіталу та організованих товарних ринків, уповноваженими рейтинговими агентствами та Національними банком України при складанні та поданні регульованої інформації на ринках капіталу та організованих товарних ринках, звітних даних та іншої інформації до НКЦПФР.

Комісія звертає увагу учасників ринку на оновлену інформацію у Системі довідників та класифікаторів і закликає ознайомитися з нею та використовувати у своїй діяльності.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | довідник | класифікатор | схема | звіт | НКЦПФР | капітал |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.