Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР оновила перелік сумнівних інвестиційних проєктів


20.07.2021 12:36

В рамках систематичного моніторингу сумнівних фінансових проєктів («скам-проєкти»*) та в ході співпраці з регуляторами фінансових ринків країн ЄС  Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку проаналізувала виявлені колегами списки потенційно фіктивних проєктів та виокремила ті, що з великою вірогідністю залучають кошти, зокрема, і від громадян України.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

Робота в даному напрямку буде постійно продовжуватись, оскільки кожного дня з’являється багато нової інформації, що підлягає детальному аналізу. Також традиційно Комісією були отримані звернення від громадян з підтверджуючими документами щодо втрати ними значних коштів, інвестованих в сумнівні фінансові проєкти.

З метою захисту прав інвесторів та проведення роз’яснювальної роботи щодо захисту прав споживачів фінансових послуг на офіційному вебсайті Комісії оновлено перелік сумнівних інвестиційних проєктів та додано такі проєкти:

Перелік проєктів наведено на офіційному вебсайті Комісії в розділі «Захист прав інвесторів».

Вкотре закликаємо громадян бути обачними і ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти!

Будь-яку інформацію щодо потенційно фіктивних дій на фінансовому ринку просимо повідомляти до Комісії або на еmail: md@nsssmc.gov.ua.  

* До скам-проєктів Комісія відносить інвестиції в квазі ринок Форекс та проєкти, які пропонують послуги з інвестування, але мають на меті лише незаконне заволодіння коштами інвесторів.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | скам | форекс | НКЦПФР | шахрай | інвестиції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.