Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР разом з EU-FAAR працюють над запровадженням XBRL на фінансовому ринку


22.02.2021 16:47

17 лютого 2021 року відбулось Друге засідання Наглядового комітету Проєкту EU-FААR «Впровадження практики ЄС з бухгалтерського обліку, фінансової звітності та аудиту в Україні», на якому обговорювались подальші плани співпраці між НКЦПФР, Мінфіном, НБУ та ОСНАДом, у межах проєкту EU-FAAR.

Співпраця НКЦПФР та Проєкту EU-FAAR «Впровадження практики ЄС з бухгалтерського обліку, фінансової звітності та аудиту в Україні» спрямована на забезпечення належної реалізації вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» зі змінами. Вони охоплюють, зокрема, вимогу подавати у звітності надійні та порівнянні фінансові дані за міжнародно визнаними таксономіями МСФЗ XBRL (англ. eXtensible Business Reporting Language – «розширювана мова ділової звітності»).

Запровадження звітності за МСФЗ XBRL має багато переваг, включаючи посилення прозорості фінансової звітності та підвищення інвестиційної привабливості шляхом подання структурованих фінансових даних в єдиному електронному форматі, який буде порівнянним та сумісним із європейськими та міжнародними стандартами. Стандарт XBRL запроваджується у світі для посилення підзвітності та прозорості результатів діяльності підприємств, забезпечуючи відкритий стандарт обміну бізнес-інформацією.

НКЦПФР разом із Проєктом EU-FAAR ефективно та результативно працюють над розробкою нової Таксономії XBRL. Прогрес, досягнутий завдяки взаємній співпраці між НКЦПФР та ЄС, був визнаний міжнародною організацією XBRL International, що встановлює цей стандарт.

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | XBRL | звіт | МСФЗ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.