Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР розробила додаток про ESG до Кодексу корпоративного управління


09.12.2021 12:25

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку узагальнила практику застосування норм законодавства з питань корпоративного управління та зробила черговий крок до поширення інструментів сталого фінансування.

Регулятор підготував та розробив додаток з питань корпоративного управління і сталого розвитку (ESG) до Кодексу корпоративного управління, йдеться на сайті НКЦПФР.

«Якісне корпоративне управління зміцнює довіру до компаній та по суті змінює корпоративний сектор на краще. Сьогодні питання ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) є не просто актуальним на фінансових ринках, а справжнім must have. І Комісія, в свою, чергу, допомагає українським компаніям впроваджувати кращу світову практику ESG у їхню внутрішню політику», – зазначив Максим Лібанов, член НКЦПФР.

Додаток з питань ESG описує такі ключові моменти:

- обґрунтування необхідності впровадження передової практики ESG;

- що цікавить інвесторів з точки зору практики ESG;

- стандарти діяльності та звітності, які можуть використовуватися компаніями для структурування своєї сталої практики;

- керівні принципи щодо того, як компанії можуть впровадити рекомендації Кодексу.

Як і у випадку з Кодексом, додаток базується на Принципах корпоративного управління G20/ОЕСР та відображає рекомендації, наведені в остаточних звітах з питань корпоративного управління та сталого фінансування на ринках, що розвиваються, Комітету з розвитку та ринків, що розвиваються, Міжнародної організації комісій з цінних паперів (IOSCO).

Нагадаємо, у березні 2020 року Комісія затвердила Кодекс корпоративного управління, його ключові вимоги і рекомендації. Регулятор підготував документ спільно з українськими та міжнародними експертами на основі кращих світових практик та розробок в корпоративному управлінні.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | ESG | корпоративне управління | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.