Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР: спрощено порядок відкриття рахунків в цінних паперах та проведення окремих операцій на період воєнного часу


03.03.2022 23:53

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення щодо порядку відкриття рахунків в цінних паперах та проведення окремих операцій на ринках капіталу на період воєнного часу.

Про цей йдеться на вебсайті регулятора.

Комісія значно спростила відкриття рахунків у цінних паперах для депозитарних установ та процедуру заключення договорів для осіб, які мають намір купити державні цінни папери.

Процедура ідентифікації та верифікації клієнтів здійснюється засобами мобільного зв’язку та/або електронною поштою. Для цього потрібні лише дані паспорту або іншого документа, що посвідчує особу відповідно до вимог законодавства, або даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Після завершення дії воєнного часу депозитарні установи та інвестиційні фірми протягом 10 робочих днів повинні здійснити заходи для завершення повної процедури ідентифікації та верифікації клієнтів.

Рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному вебсайті Комісії. З текстом можна ознайомитись за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | війна | Росія | цінні папери | ОВДП | капітал |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.