Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР внесла зміни до Положення про здійснення фінансового моніторингу професійних учасників


21.09.2021 14:15

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні 15 вересня 2021 року своїм рішенням схвалила проєкт змін до Положення про здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Комісія.

Зокрема, зміни стосуються відділеної верифікації клієнтів в електронному режимі за допомогою сучасних баз даних, електронних документів та носіїв. Наразі усунуто низку похибок при здійсненні самої процедури. Також верифікацію можна здійснювати за допомогою державного порталу послуг «ДІЯ».

Крім цього, відтепер з’явилась можливість здійснювати ідентифікацію клієнта торговця в кліринговій установі на підставі отримання інформації/даних від операторів організованих ринків для відкриття рахунку в цінних паперах дистанційно.

«Розроблені Комісією зміни значно спрощують більшість процедур завдяки використанню сучасних інформаційних технологій. Сподіваємось, що наші ініціативи стануть для учасників ринків капіталу ефективними та простими в практичній площині», – зазначив Юрій Шаповал, член НКЦПФР.

Проєкт розроблено відповідно до вимог Закону України «Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків» у зв’язку з прийняттям Закону України від 19.06.2020 №738-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів».

Найближчим часом документ буде оприлюднено на офіційному вебсайті Комісії.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | ринок | капітал | фінансовий моніторинг | нагляд |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.