Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР вносить зміни у строки подання звітів та відомостей профучасниками через ухвалення нового законодавства


05.08.2022 12:19

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку внесла зміни в рішення щодо подання професійними учасниками ринків капіталу та організованих товарних ринків звітних даних та відомостей до Комісії під час дії воєнного стану.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

Встановлення нових вимог пов’язано з набранням чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні» від 27 липня №2463-ІХ (далі – Закон).

Профучасникам ринків капіталу та їх об’єднанням потрібно подати звітні дані та інші відомості, інформацію та документи, які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР, протягом 60 календарних днів з дня набрання чинності Законом за весь період їх неподання.

Профучасникам організованих товарних ринків потрібно подати відомості, інформацію та документи (крім звітних даних), які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР, протягом 60 календарних днів з дня набрання чинності Законом.

Профучасникам організованих товарних ринків потрібно подати звітні дані, які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР у такі строки:
⁃ щомісячні звітні дані за липень – грудень 2021 року, січень – серпень 2022 року, – протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом;
⁃ щорічні звітні дані за 2021 рік – протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом.

Першим звітним періодом подання до НКЦПФР звітних даних є:
⁃ для щоденних звітних даних – шістдесят перший календарний день, наступний за днем набрання чинності Законом;
⁃ для нерегулярних звітних даних – шістдесят перший календарний день, наступний за днем набрання чинності Законом.

Виняток становить фінансова звітність та довідки щодо відомостей про аудиторський звіт, що входять до складу звітних даних. Вони можуть бути подані протягом трьох місяців після завершення воєнного стану за весь період їх неподання.

Рішення НКЦПФР набирає чинності з дня його опублікування на офіційному вебсайті.

Ознайомитися з документом можна за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | ринок | капітал | війна | звіт |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.