Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР затвердила ліцензійні умови діяльності з управління активами інституційних інвесторів


09.02.2022 13:19

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні затвердила ліцензійні умови провадження професійної діяльності на ринках капіталу – діяльності з управління активами інституційних інвесторів.

Про це йдеться на вебсайті регулятора.

В цілому документ передбачає:
– низку вимог, яким повинен відповідати заявник для отримання ліцензії, а також ліцензіат під час провадження діяльності з управління активами інституційних інвесторів;
– вимоги до початкового капіталу для юридичних осіб, які мають намір провадити таку діяльність;
– перелік необхідних документів, які подаються до НКЦПФР.

«Комісія разом з представниками ринку та державними органами підготувала правила і стандарти для входу на ринок та роботи на ньому для такого виду діяльності як управління активами інституційних інвесторів. Ми переконані, що нові ліцензійні умови – це не просто чергові зміни для «входу» на ринок, а й черговий крок до прогресивного розвитку цього сегменту», – зауважив Юрій Бойко, член НКЦПФР.

Так, ліцензіати зобов’язані протягом шести місяців з дати набрання чинності цим рішенням:
– привести свої внутрішні документи у відповідність до ліцензійних умов;
– привести структуру власності у відповідність до вимог, але у разі, якщо в структурі власності такої особи є іноземні юридична особа та/або фізичні особи – іноземці – протягом року.

Зазначимо, що з прийняттям цього документу втрачають чинність рішення НКЦПФР:
– від 23 липня 2013 року № 1281 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) – діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами)», зареєстроване в МЮУ 12 вересня 2013 року за № 1576/24108 (із змінами);
– від 07 лютого 2012 року № 235 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів – діяльності з управління іпотечним покриттям», зареєстроване в МЮУ 28 лютого 2012 року за № 328/20641 (із змінами).

Рішення направлено на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | ІСІ | актив | НКЦПФР | ліцензія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.