Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР звертає увагу профучасників на необхідність подання звітів та відомостей в строк


04.10.2022 18:09

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку нагадує, що 17 серпня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей діяльності фінансового сектору у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні» від 27 липня № 2463-ІХ.

У зв’язку з цим НКЦПФР звертає увагу професійних учасників на актуальні строки подання звітних даних та інших відомостей до регулятора.

Профучасникам ринків капіталу та їх об’єднанням потрібно подати звітні дані та інші відомості, інформацію та документи, які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР, протягом 60 календарних днів з дня набрання чинності Законом за весь період їх неподання, тобто до 18 жовтня 2022 року.

Профучасникам організованих товарних ринків потрібно подати звітні дані, які на день набрання чинності Законом не були подані до НКЦПФР у такі строки:
⁃ щомісячні звітні дані за липень – грудень 2021 року, січень – серпень 2022 року, – протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом;
⁃ щорічні звітні дані за 2021 рік – протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом.

Першим звітним періодом подання до НКЦПФР звітних даних профучасниками організованих товарних ринків є:

⁃ для щоденних звітних даних – шістдесят перший календарний день, наступний за днем набрання чинності Законом;
⁃ для нерегулярних звітних даних – шістдесят перший календарний день, наступний за днем набрання чинності Законом.

Фінансова звітність та довідки щодо відомостей про аудиторський звіт, що входять до складу відповідних звітних даних, можуть бути подані протягом трьох місяців після закінчення дії воєнного стану за весь період їх неподання.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | ринок | капітал | війна | звіт |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.