Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Нобелівську премію з економіки дали за аналіз впливу мінімальної зарплати на ринок праці


12.10.2021 16:34

Лауреатами Нобелівської премії з економіки 2021 року стали американські вчені Девід Кард, Джошуа Д. Ангріст і Гвідо В. Імбенс.

Нобелівський комітет по економіці при Шведській королівській академії наук нагородив вчених за внесок в аналіз економіки праці, повідомляє FinClub.net.

За даними Комітету, вчені представили нове уявлення про ринок праці та показали, які висновки про причини та наслідки можна зробити з природних експериментів.

Зокрема Девід Кард проаналізував вплив мінімальної заробітної плати, імміграції та освіти на ринок праці. Джошуа Д. Ангріст та Гвідо В. Імбенс спільно удостоєні премії «за їх методологічний внесок у аналіз причинно-наслідкових зв'язків».

Вчені зокрема показали, які висновки про причину та наслідок можна зробити з природних експериментів. Розроблена ними структура була широко прийнята дослідниками, які працюють з даними спостережень.

Комітет підкреслює, що праця цьогорічних лауреатів «зробила революцію в емпіричних дослідженнях в області соціальних наук та значно покращила здатність дослідницької спільноти відповідати на питання, які мають велике значення для всіх».

Торік Нобелівську премію з економіки отримали Пол Р. Мілгром і Роберт Вілсон за вдосконалення теорії аукціонів та винаходи нових форматів аукціонів.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | Нобелівська премія | економіка | ринок праці | мінімальна зарплата | наука |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.