Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Офіс президента оцінює додаткові витрати на боротьбу з СOVID-19 у $3,5-4 млрд


24.03.2020 17:00

Офіс президента оцінює додаткові витрати на боротьбу з СOVID-19 у $3,5-4 млрд і розраховує збільшити фінансування від МВФ майже вдвічі.

Про це повідомила заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів, передає Інтерфакс-Україна.

"Лише на боротьбу з коронавірусом ми вже очікуємо додаткової потреби в розмірі майже $3,5-4 млрд. Це ті розрахунки, які ми обговорюємо, зокрема з МВФ. Йдеться і про закупівлю засобів захисту, і про фінансування медицини, і про додаткову оплату лікарям", - сказала вона під час онлайн-дискусії, організованої Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) у понеділок, 23 березня.

Наразі влада розробляє новий пакет законопроектів про підтримку бізнесу в період боротьби із захворюванням, викликаним коронавірусом.

"Насамперед це стосуватиметься змін до Трудового кодексу та трудових відносин, щоб легалізувати і віддалене місце роботи, й індивідуальний графік роботи - всі ті питання, з якими до нас надходять онлайн-звернення від бізнесу", - пояснила Ковалів.

Розглядають також можливість часткової компенсації та гнучкішого регулювання лікарняних і простоїв.

"Держава буде готова взяти на себе частину цих витрат на фонд зарплати і розділити ці витрати", - сказала заступник голови Офісу президента.

За її словами, ухвалений минулого тижня пакет законів про підтримку бізнесу обійдеться держбюджету в 10 млрд грн.

Ковалів також зазначила, що Міністерство фінансів розробляє зміни до державного бюджету на 2020 рік, в якому має бути передбачено скорочення видатків на $1,7 млрд.

"Із бюджету дофінансуватимуть і Фонд соцстраху (...), і Фонд безробіття. Ми вже зараз плануємо збільшення фінансування цих фондів через збільшення дефіциту держбюджету. Плюс ми збільшимо видаткову частину на майже $1,7 млрд, або десь на 51 млрд грн. Більшість статей бюджету, починаючи від утримання чиновників, буде скорочено, багато програм буде скорочено. Ми максимально урізатимемо держбюджет за всіма видатками", - сказала вона.

"Я навіть гадаю, що ми урізатимемо ті зарплати окремих органів, які були ринковими і високими, тимчасово, на період від трьох до шести місяців", - додала заступник голови ОП.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | коронавірус | карантин | МВФ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.