Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Олігархи вивели з України понад $22 млрд, – голова ДПС


21.10.2020 18:58

За останні три роки так званий «бізнес шанованих людей» вивів із України $22,4 млрд.

Про це розповів голова Державної податкової служби Олексій Любченко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Нещодавно у нас відбулася конференція щодо виконання плану BEPS. Ми запросили наших колег із відповідних органів Німеччини, Нідерландів, Великої Британії, Кіпру, Швейцарії, Австрії, Сполучених Штатів - тобто з країн, куди найбільше наші шановані люди вивели грошей. За три роки вони вивели $22,4 млрд. Ця тема заслуговує на увагу. Також майже $90 млрд на рік контрольованих операцій», - повідомив він.

За словами Любченка, зокрема українські олігархи вивели $5 млрд - на Кіпр, $4 млрд - до Нідерландів, $3 млрд - до Великої Британії, $2 млрд - до Німеччини.

За даними ДПС, $10 млрд із цих $22,4 млрд становлять дивіденди. Загалом із виведених $22,4 млрд сплачено $0,63 млрд податку за середньою ставкою 2,8%.

Податкова служба також повідомила, що в 2021 році кількість великих платників податків скоротиться на 20%, передає FinClub.

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що стимулом вказати в декларації справжні статки має стати запровадження плану протидії розмиванню бази оподаткування (BEPS).

 

Джерело: Інтерфакс-Україна, FinClub


Теги: | олігарх | BEPS | податки | ДПС |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.