Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

ООН: Для подолання коронавірусу в Україні потрібно $165 млн


27.03.2020 17:28

Організація Об'єднаних Націй представила «План гуманітарного реагування з подолання пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні», для реалізації якого необхідно залучити $165 млн протягом наступних 9 місяців.

«Поки уряд України мобілізує власні ресурси, у представленому сьогодні Плані гуманітарного реагування 2020 року з подолання COVID-19 в Україні зазначено необхідність залучити $165 млн на підтримку реагування протягом наступних дев'яти місяців», - йдеться в заяві.

У плані представлені заходи реагування установ ООН, гуманітарних організацій на місцях, медичних закладів та постачальників медичних послуг для мінімізації можливих гуманітарних наслідків поширення вірусної інфекції, яка, за оцінками, становить загрозу для майже 21 млн українців.

В ООН зазначають, що після виявлення 3 березня першого випадку коронавірусу в Україні кількість випадків продовжує зростати щодня. «З огляду на темпи передачі коронавірусної інфекції виникає занепокоєння щодо спроможностей системи охорони здоров'я в умовах безпрецедентного навантаження», - йдеться в повідомленні.

«Хоча на цьому етапі складно прогнозувати поширеність COVID-19 у найближчі місяці, ми знаємо, що може бути інфікована значна кількість людей. З них майже кожен п’ятий потребуватиме медичної допомоги. Заходи щодо дотримання соціальної дистанції можуть уповільнити розповсюдження вірусу, даючи можливість виграти час, але не зупинити пандемію. Нашим завданням спільно з партнерами є вдосконалення цільових підходів до забезпечення тестування кожної підозри на захворювання, ізоляції та надання допомоги по всій країні», – зазначив представник ВООЗ в Україні доктор медицини Ярно Хабіхт.

У Плані враховуються як наслідки епідемії для населення, так і її значний опосередкований вплив на добробут людей і громад, який стосується не лише розповсюдження захворювання, але й охоплює різні сфери життя: від освіти, засобів до існування, психічного здоров'я людей до можливості реалізації основних прав людини.

«Хоча уряд швидко запровадив низку рішучих заходів для запобігання розповсюдженню вірусної інфекції, росте занепокоєність, що схід України, виснажений протягом шести років збройного конфлікту, з послабленою системою охорони здоров'я та значною часткою літніх людей, може стикнутися з особливими складнощами щодо подолання спалаху COVID-19», - вважають в ООН.

Гуманітарні потреби України є складовою Глобального плану гуманітарного реагування з подолання спалаху COVID-19, який генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш представив 26 березня в Женеві та Нью-Йорку.

Нагадаємо, країни G20 вирішили вкласти понад $5 трлн у глобальну економіку для подолання економічної кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | ООН | коронавірус | пандемія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.