Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Падіння реального ВВП за підсумками 2020 року може перевищити 5%, - НБУ


23.06.2020 18:09

Падіння реального валового внутрішнього продукту (ВВП) за підсумками 2020 року може бути більш глибоким, ніж очікувалося в квітневому прогнозі Національного банку України (НБУ), тобто нижче ніж 5% рівень.

Про це повідомляється на сайті регулятора, передає Інтерфакс-Україна.

"Наявні дані свідчать, що падіння за підсумками року, ймовірно, буде більш глибоким, ніж очікувалося в прогнозі, оприлюдненому в інфляційному звіті за квітень 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в другому кварталі 2020 року очікується поглиблення падіння реального ВВП після скорочення показника в першому кварталі на 1,3%, переважно через дію карантинних заходів протягом всього кварталу.

"Поступове пом'якшення карантину з середини травня, як і очікувалося, супроводжується відновленням економічної активності та зайнятості", - додав регулятор.

Згідно з повідомленням, Нацбанк оголосить оновлений макропрогноз під час прес-брифінгу з питань монетарної політики 23 липня, а також оприлюднить в інфляційному звіті за липень, публікація якого запланована на 30 липня.

Як повідомлялося з посиланням на Держстат, падіння ВВП України в січні-березні 2020 року становило 1,3% проти аналогічного періоду 2019 року, тоді як згідно з його попередньою оперативною оцінкою, оприлюдненою в середині травня, цей показник становив 1,5%.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | ВВП | економіка | карантин | коронавірус | Covid-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.