Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Параметри випусків державних облігацій відтепер доступні у форматі відкритих даних


11.05.2019 12:39

Національний банк розпочав оприлюднення параметрів випусків облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП) у форматі відкритих даних з використанням технології API. Інформація доступна на офіційному веб-сайті НБУ у розділі "Публічна інформація у формі відкритих даних".

Усім охочим надана можливість отримувати в автоматизованому режимі актуальні дані про державні облігації, які знаходяться на обліку в Депозитарії Національного банку.

Нова сторінка з функціоналом API насамперед забезпечить потреби учасників фінансового ринку в оперативному отриманні інформації про параметри випусків облігацій, як-от коди ISIN, терміни погашення, суми купонного доходу, дати сплати відсотків тощо. Ці дані будуть корисними як для професійних учасників фондового ринку, так і приватних інвесторів, які інвестують в ОВДП.

Оприлюднення довідника цінних паперів з використанням технології API є лише першим кроком з переведення у формат відкритих даних інформації, яка оприлюднюється Депозитарієм Національного банку.

Національний банк розширюватиме перелік інформації про державні цінні папери, яка не є конфіденційною, але водночас важлива для учасників ринку, професійної експертної спільноти та інвесторів.

Джерело: веб-сайт НБУ


Теги: | НБУ | ОВДП | ЦП | відкриті дані |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.