Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Перспектива співпраці з МВФ є найважливішим фактором впливу на ціну українських облігацій, - урядовий уповноважений із держборгу


19.02.2020 16:47

Перспектива співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) залишається найважливішим фактором впливу на ціни українських облігацій, повідомив урядовий уповноважений з держборгу Юрій Буца.

"І найважливіший фактор, який впливає на ціну наших облігацій, - це продовження співпраці з МВФ: кореляція між заявами або очікуваннями щодо співпраці з фондом і рівнем котирувань наших облігацій дуже чітка", - сказав Буца в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він погодився з тим, що Україна залишається залежною від ситуації на зовнішньому ринку в цьому контексті. Однак грамотна макроекономічна політика зможе стримати вихід інвесторів з українських цінних паперів у разі несприятливої глобальної ситуації.

"Так, ми дуже залежні від зовнішнього ринку. Єдиний фактор, на який ми можемо вплинути в такій ситуації, - це якісна макроекономічна історія, яка дає змогу виділитися на тлі інших країн. Якщо інвестори приймають рішення виходити з інструментів emerging markets, вони приймають рішення, звідки виходити першим. Тож зупинити вихід узагалі ми не зможемо, але пригальмувати його й забезпечити, що з України виходитимуть в останню чергу, ми можемо. Для цього потрібна нормальна макроекономічна політика - продовження фіскальної та монетарної політики, яку ми провадимо", - пояснив Буца.

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | МВФ | ОВДП | облігації | борг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.