Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Підписано Меморандум щодо створення універсального хабу для ринків капіталу та товарних ринків


08.06.2021 15:48

8 червня 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України, Європейським банком реконструкції та розвитку, Американською торговельною палатою в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку щодо створення національного механізму біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках.

Про це йдеться на сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Ідея створення в Україні універсального хабу для енергетичних, аграрних та фінансових активів NEXT UKRAINE (Національна біржа з торгівлі капіталом та товарами) – це новий етап у житті української фінансові системи, який передбачає інтеграцію нової платформи в архітектуру існуючої ринкової інфраструктури, зазначається в повідомленні.

«Наразі ми говоримо про домовленість щодо створення основи для подальшої співпраці усіх зацікавлених сторін процесу та подальшу розробку форм та суті універсального хабу, адаптованого в українські ринкові реалії», зауважив голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

В майбутньому такий проєкт може надати учасникам ринку можливість здійснювати хеджування своїх ризиків шляхом торгівлі деривативами, що принесе користь як українським, так і міжнародним виробникам та трейдерам, упевнені в Комісії.

Проєкт NEXT передбачатиме бездоганну юридичну будову, сучасні структурні одиниці та ефективне регулювання зі сторони профільних державних інституцій. Регуляторний нагляд, співпраця та новітні технології — це запорука ритмічного та прозорого функціонування ринків, зазначається в повідомленні НКЦПФР.

«Впевнений, що після завершення техніко-економічного обґрунтування всі сторони проєкту будуть мати значно більше ґрунтовної інформації щодо перспектив та можливих форм реалізації цього проєкту», – додав очільник НКЦПФР.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | NEXT | біржа | цінні папери | капітал | товар |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.