Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Почалось поступове відновлення економічної активності після послаблення карантину, - НБУ


25.05.2020 13:21

Національний банк констатує, що в Україні почалося поступове відновлення економічної активності після ослаблення карантину.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Відзначається, що в світі відновлюються позитивні настрої, країни пом'якшили карантин і розширили заходи з підтримки економіки. З'явилися новини про попередні позитивні результати клінічних випробувань однієї з вакцин від коронавірусу.

"Все це сприяє активізації бізнесу та відновленню здорового апетиту інвесторів. Пожвавлюється і український бізнес. У другій декаді травня збільшилися попит і обсяги виробництва електроенергії. Це свідчить про поступове відновлення економічної активності після послаблення карантину", - йдеться в повідомленні.

Більш оптимістично виглядає і ринок праці. Попит на робочу силу відновлюється в усіх сферах, не тільки в секторі послуг. "Звичайно, кількість вакансій не досягло докризового рівня, але збільшується", - відзначили в регуляторі.

При цьому Нацбанк відзначає, що продукти харчування за тиждень подорожчали незначно. Трохи зросли ціни на крупи, яловичину та фрукти. У той же час знижувалися ціни на овочі. Також подешевшали ліки, зокрема через збереження сприятливої ​​ситуації на валютному ринку.

Кабмін ввів адаптивну модель карантину з 22 травня по 22 червня. Карантин на території України був введений з 12 березня.

 

Джерело: вебсайт НБУ


Теги: | економіка | бізнес | коронавірус | карантин |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.