Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Податкова викрила оборудку зі «сміттєвими» цінними паперами


24.11.2020 17:28

Працівники Державної податкової служби викрили шахрайську схему на позабіржовому ринку цінних паперів на понад 21 млн грн.

За даними ДПС, у результаті аналізу та моніторингу операцій з цінними паперами встановлено, що низка суб’єктів господарської діяльності провела операції з купівлі-продажу акцій у документарній формі.

При цьому реєстрацію цих акцій було скасовано ще в 2009 році рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє FinClub.

За матеріалами, зібраними управлінням боротьби з відмиванням одержаних злочинним шляхом доходів ДПС у Запорізькій області, вбачаються правопорушення за ознаками, передбаченими статтями 209, 212 КК.

Наразі фіскальною службою Запорізької області вживаються заходи з порушення кримінального провадження та зупинення обігу «сміттєвих» цінних паперів.

Інформацію про факти зловживання на ринку цінних паперів направлено до НКЦПФР для відповідного реагування.

У жовтні податкова служба спільно з СБУ та НКЦПФР викрили схему видачі кредитів пов'язаним підприємствам із ознаками фіктивності на майже 3 млрд грн.

НКЦПФР також попередила про шахрайські дії українських квазіброкерів, які ошукали європейськиї інвесторів.

 

Джерело: вебсайт ДПС, FinClub


Теги: | цінні папери | торгівля | фіктивність | конвертація | легалізація |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.