Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Порядок складання адміністративних даних біржами зміниться


12.04.2019 10:37

НКЦПФР оприлюднила проект нового нормативного акта, що містить відповідні норми.

Йдеться про проект Рішення Комісії «Про внесення змін до Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

У повідомленні про оприлюднення документа, зокрема, зазначається, що з метою приведення Положення про функціонування фондових бірж, затвердженого Рішенням НКЦПФР від 22.11.2012 р. №1688 у відповідність до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів», Комісією було прийнято Рішення від 3.08.2018 р. №546 «Про затвердження Змін до Положення про функціонування фондових бірж».

У зв’язку з недієвістю розподілу біржового реєстру на два рівні лістингу для цінних паперів, які перебували в обігу на фондовій біржі, зазначеними Змінами спрощено вимоги до лістингу шляхом скасування норми щодо поділу біржового реєстру на два рівні лістингу.

Тому виникла необхідність узгодження вимог Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого Рішенням Комісії від 25.09.2012 р. №1284 з вимогами Положення з урахуванням Змін.

Разом із тим, з метою торгівлі на фондовій біржі цінними паперами, щодо яких не здійснювалась публічна пропозиція, НКЦПФР було розроблено проект Рішення «Про внесення Змін до Положення про функціонування фондових бірж», який схвалено Рішенням Комісії від 5.03.2019 р. за №130 та направлено на погодження до визначених органів державної влади.

Тому, з метою здійснення Комісією контролю за торговцями цінними паперами у частині дотримання ними вимог законодавства щодо обігу цінних паперів на фондовій біржі, виникла необхідність передбачити зобов’язання фондової біржі надавати до Комісії нерегулярні дані щодо поданих безадресних заявок на продаж цінних паперів, щодо яких не здійснювалася публічна пропозиція (крім цінних паперів емітентів, які вважаються такими, що здійснили публічну пропозицію відповідно до закону), торговцями цінними паперами, які діяли в інтересах клієнтів, яким надано прямий електронний доступ до біржових торгів та які не розкрили інформацію про себе в обсязі, визначеному Комісією.

Враховуючи вищезазначене, Комісія розробила проект Рішення «Про внесення змін до Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

Джерело: FinPost


Теги: | звітність | біржа | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.