Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Посли ЄС затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії


20.07.2022 19:31

Постійні представники держав-членів Європейського Союзу затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, мова йде про заборону на імпорт російського золота.

Про це повідомив постійний представник Литви в ЄС Арнольдас Пранкевічус, передає Forbes.ua.

Новий пакет санкцій передбачає, зокрема, заборону на імпорт російського золота, нові правила експортного контролю, замороження активів Сбербанка, розширення санкційного списку на понад 50 фізичних та юридичних осіб, куди входять політики, військові, олігархи і пропагандисти.

Як повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк, офіційне рішення щодо сьомого пакета санкцій ЄС щодо Росії має бути опубліковано в офіційному журналі Євросоюзу 21 липня. Що стосується майбутньої заборони на імпорт російського золота, вона торкнеться, зокрема, золотих прикрас.

Нагадаємо, 15 липня Європейська комісія підтримала пропозицію щодо запровадження сьомого пакета санкцій проти Росії. Новий санкційний пакет передбачає заборону на імпорт російського золота. Також пропонується посилити контроль над експортом товарів подвійного призначення та високих технологій. У повідомленні ЄК наголошувала, що обмежувальні заходи ЄС ніяк не націлені на торгівлю продукцією АПК між третіми країнами та Росією. Також у новому пакеті уточнено цілі деяких фінансових та економічних санкцій, що вже діють.

На початку липня Bloomberg повідомив, що Євросоюз розробляє сьомий пакет санкцій проти Росії, які стосуватиметься операцій з золотом. Про заборону імпорту російського золота в ЄС також заявив голова Євроради Шарль Мішель.

25 червня стало відомо, що президент США Джо Байден разом з іншими лідерами країн «Великої сімки» домовилися про введення ембарго на російське золото.

РФ щорічно виробляє близько 10% всього світового золота, яке є важливим активом для центробанку РФ. Вона є другою за величиною золотодобувною країною у світі. Російський експорт золота оцінюється в $15,2 млрд. Після окупації Криму у 2014 році золоті запаси країни-агресора зросли втричі.

Раніше після чуток про можливі санкції російська Держдума прийняла закон, що дозволяє визнавати держтаємницею відомості про розміри золотого запасу та державних валютних резервів РФ.

 

Джерело: Forbes.ua


Теги: | ЄС | Росія | війна | санкції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.