Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Прем’єр-міністр: Україна та міжнародні організації фіналізують Меморандум щодо створення ринків капіталу


22.02.2021 17:28

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 18 лютого 2021 року обговорив з урядовцями та міжнародними партнерами проект Меморандуму щодо створення ринків капіталу в Україні.

В онлайн-нараді взяли участь Міністр юстиції України Денис Малюська, Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв, головний виконавчий директор Horizon Capital та представниця Американської торговельної палати (ACC) Олена Кошарна, Заступник Голови в Україні, Європейський банк реконструкції та розвитку Ірина Кравченко, директор офісу економічного зростання USAID Фархад Гауссі, представники Національного банку України та Кабінету Міністрів.

Прем’єр-міністр нагадав, що під час минулої зустрічі була представлена дорожня карта розвитку ринків капіталу в Україні та була досягнута домовленість про напрацювання проекту Меморандуму.

«Меморандум має задовольнити всіх підписантів. Для мене важливий результат і коректний процес залучення партнерів. Документ має засвідчити наміри сторін, дати нам змогу почати працювати над дорожньою картою та рухатися вперед», — зазначив Денис Шмигаль.

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв під час зустрічі відзначив, що текст Меморандуму узгоджений, залишається дискусія щодо одного питання. За його словами, всі конструктивні пропозиції сторін були враховані, і Меморандум практично готовий до підписання.

Зі свого боку директор офісу економічного зростання USAID Фархад Гауссі зауважив, що сторони досягли великого прогресу в розробленні концепції створення ринків капіталу, і USAID готовий працювати спільно, щоб перетворити її на реальність. Він додав, що процес доопрацювання документу дасть можливість врахувати думку МВФ та інших міжнародних партнерів.

Крім того, Фархад Гауссі підкреслив, що USAID, на знак прихильності до втілення ідеї в життя, дасть розпорядження розпочати процес закупівлі та процес техніко-економічного обґрунтування проекту, щоб рухатися вперед.

Як зазначила Заступник Голови в Україні, ЄБРР Ірина Кравченко, документ відображає прагнення всіх учасників ринку створити ефективний ринок, який допоможе залучити інвестиції в Україну.

Представниця Американської торговельної палати Олена Кошарна підкреслила, що ACC підтримує Меморандум, адже це є унікальною нагодою для створення ринків капіталу в Україні. Вона додала, що вперше бачить проект, коли б усі сторони згуртувалися довкола результату.

На завершення Прем’єр-міністр подякував учасникам наради за їхній внесок та підкреслив, що потрібно якнайшвидше узгодити текст Меморандуму, аби вийти на активну роботу зі створення фінансового ринків капіталу в Україні.

«Переконаний, з вашою допомогою ми зможемо оперативно вибудувати в Україні якісний фондовий ринок. Це виведе нашу країну в коло розвинених світових держав», — зазначив Денис Шмигаль.

Джерело: Урядовий портал, вебсайт НКЦПФР


Теги: | ринок капіталу | капітал | Денис Шмигаль |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.