Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Прем'єр України заявляє про п'ять ключових питань в переговорах із МВФ


04.03.2021 17:08

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє про п'ять ключових питань у переговорах із Міжнародним валютним фондом (МВФ) і розраховує на staff level agreement (SLA, згоду на рівні персоналу) для другого траншу до червня.

"Залишилося п'ять ключових пунктів у роботі з МВФ: зняти наприкінці березня верхню межу ціни на газ в 6,99 грн/куб, узгодження макропоказників на 2022-2023 роки... і три ключових питання - судова реформа (закон про Вищу раду правосуддя), закон про посилення кримінальної відповідальності за незаповнення декларації або заповнення її у не належний спосіб, а також закон про НАБУ - про призначення голови та його легітимізацію відповідно до Конституції", - сказав він під час прес-конференції в Києві в четвер, 4 березня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він наголосив, що останні три питання лежать у площині компетенції Верховної Ради.

"Ми з МВФ оптимістично дивимося в майбутнє. У нас є час, принаймні до березня, доки не завершиться період обмеженої ціни газу для населення. У нас є час до червня - наступна точка, коли нам потрібно, щонайменше, дійти до підписання SLA", - зазначив він.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | МВФ | stand by | кредит | Денис Шмигаль |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.