Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Президент України підписав Закон про віртуальні активи


16.03.2022 14:27

Президент України підписав Закон України «Про віртуальні активи», який у лютому був прийнятий Верховною Радою.

Про це йдеться на вебсайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Довгоочікувана новина для фінансового ринку, адже закон закладає початок для легального функціонування і розвитку цього сегменту в Україні. Однак, це тільки перший крок і попереду перед Комісією стоїть вирішення багатьох нагальних питань щодо визначення системи оподаткування, синхронізації з іншими законодавчими актами та кодексами України, механізму захисту прав і інтересів інвесторів, а також розробка великого масиву відповідних нормативних актів.

Регулятор буде тісно співпрацювати з професійною спільнотою, Національним банком України та іншими органами задля ефективного розвитку цього ринку та створення простої та прогресивної моделі регулювання.

Нагадаємо, що законом закладено, що всі повноваження з регулювання ринку віртуальних активів покладаються на НКЦПФР, за винятком віртуальних активів, які забезпечені валютними цінностями, – вони відноситимуться до повноважень НБУ.

Комісія визначатиме порядок обігу віртуальних активів, ліцензуватиме учасників ринку, забезпечуватиме захист прав та інтересів інвесторів, а також здійснюватиме фінансовий моніторинг у цій сфері тощо.

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | віртуальні активи | Президент | НКЦПФР | Верховна Рада |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.