Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Професійні учасники фондового ринку мають право здійснювати обслуговування клієнтів під час карантину, - НКЦПФР


06.04.2020 17:25

Запроваджені Кабінетом Міністрів України умови карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) дозволяють професійним учасникам фондового ринку здійснювати обслуговування фізичних та юридичних осіб  з дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

До встановлених Урядом санітарних та протиепідемічних заходів серед іншого відносяться: забезпечення співробітників, залучених до обслуговування клієнтів, захисними масками та одноразовими рукавичками; дотримання встановленої норми перебування в приміщенні максимум одного відвідувача на 10 кв. метрів площі; здійснення регулярного провітрювання та вологого прибирання приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів.

Перелік обмежень на період карантину викладений в Постанові Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11 березня 2020 р. №211 з відповідними змінами та доповненнями.

Останні зміни до зазначеної Постанови КМУ №211 усунули невизначеність стосовно обслуговування професійними учасниками фондового ринку своїх клієнтів.

Нагадаємо, 30 березня 2020 року Верховна Рада прийняла Закон України №540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», який надав професійним учасникам фондового ринку, які не є емітентами цінних паперів, додатково три місяці після дати завершення карантину на оприлюднення фінансової звітності за 2019 рік або консолідованої фінансової звітності за 2019 рік разом з аудиторським звітом (але не пізніше 31 грудня 2020 року).

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | карантин | коронавірус | економіка | бізнес | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.