Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Професійні учасники ринку не зобов’язані звітувати в НКЦПФР щодо використання Кабінету інформаційних послуг


08.07.2020 14:45

Шановні професійні учасники фондового ринку!

Відповідно до рішення НКЦПФР «Про внесення змін до Порядку ведення обліку програмних продуктів на фондовому ринку» від 29.04.2020 N 211, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 червня 2020 р. за N 538/34821, професійні учасники фондового ринку у термін до 01 серпня 2020 року повинні подати інформацію про спеціалізовані програмні продукти до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

У зв’язку з нововведеннями НКЦПФР інформує:

Пунктом 4 Порядку ведення обліку програмних продуктів на фондовому ринку передбачено, що професійний учасник фондового ринку, який використовує СПП для провадження професійної діяльності та/або створив СПП, придбав права на використання СПП, надає інформацію до Комісії про такий СПП.

Інформація про інші програмні продукти для використання на фондовому ринку, які не належать до СПП, надається за згодою, зокрема, щодо взаємодії з особою, яка провадить діяльність з надання інформаційних послуг на фондовому ринку.

“Отже, згадана норма (опція) не зобов`язує професійного учасника фондового ринку подавати інформацію про програмний продукт, який використовується для взаємодії з особою, що провадить діяльність з надання інформаційних послуг на фондовому ринку, зокрема про програмний комплекс "Кабінет інформаційних послуг", - пояснює директор департаменту інформаційних технологій НКЦПФР Андрій Заїка.

Необхідність подання інформації про зазначений програмний продукт залишається на розсуд професійного учасника ринку. 


Теги: | Кабінет інформаційних послуг | СПП | ПЗ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.