Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Результати оприлюднення звітності емітентів за 2010 рік


26.05.2011 15:24

Прес-конференція АРІФРУ

«Результати оприлюднення звітності емітентів за 2010 рік»

26 травня 2011 року, в прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс Україна» відбулася прес-конференція Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України «Результати оприлюднення звітності емітентів за 2010 рік».

Учасники конференції:

  • директор АРІФРУ Юрій Бойко;
  • заступник директора АРІФРУ Ігор Мельник.

В ході прес-конференції представники АРІФРУ продемонстрували динаміку змін ключових показників опублікованої звітності емітентів за період з 2009 по 2010 рр., розповіли про основні проблеми і перспективи розкриття інформації на фондовому ринку України і відзвітували за результатами діяльності Агентства.

Зокрема пан Бойко відзначив, що державне регулювання не повинно бути єдиним стимулом до відкритості емітентів. «Учасники фондового ринку самі зобов’язані розуміти економічну вигоду такої політики. Агентство зі свого боку буде всебічно сприяти розвитку культури прозорості на ринку», - заявив директор АРІФРУ. 

Також пан Бойко звернув увагу присутніх на позитивні зміни в процедурі подачі річної звітності, які стали можливими завдяки діяльності АРІФРУ. Йшлося про перенесення єдиної архівної бази даних емітентів з сайту «Стокмаркет» на сайт «Сміда». Окрім того, спеціалістами Агентства було розроблено програмне забезпечення для формування і прийняття звітності емітентів і налагоджена процедура прийняття звітності від Інститутів спільного інвестування. Будучи учасником комітетів у складі ДКЦПФР, АРІФРУ бере активну участь в процесі впровадження сервісу електронного цифрового підпису і створення «єдиного вікна» для учасників фондового ринку.

В рамках прес-конференції заступник директора АРІФРУ Ігор Мельник озвучив результати діяльності Агентства за 2010 рік. Пан Мельник зупинився на вдосконаленні організаційної структури держустанови, налагодженні контактів з емітентами за рахунок телефонних ліній і нового сайту «Сміда», а також розповів про результати роз’яснювальної діяльності. Мова йшла про  семінари в містах України на тему «Закон України «Про акціонерні товариства». Новий погляд», які проводили з емітентами спеціалісти АРІФРУ.

На завершення пан Бойко розповів про майбутні перспективи розвитку Агентства. «В найближчих планах АРІФРУ створення єдиного інформаційного центру, який міститиме інформацію про учасників фондового ринку, і розробка нових сервісів для вдосконалення процедури розкриття інформації на фондовому ринку України», - підсумував Юрій Бойко.


Теги: | АРІФРУ | Юрій Бойко | Ігор Мельник | прес-конференція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.