Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Річна інфляція перевищила траєкторію прогнозу НБУ


11.07.2019 13:28

Фактичний показник річної інфляції за підсумками червня перевищив траєкторію прогнозу, яка опублікована в "інфляційному звіті" Національного банку. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

У той же час відхилення від прогнозу істотно скоротилося, якщо порівняти з травнем, завдяки очікуваному вичерпанню впливу несприятливих факторів пропозиції.

Відзначається, що базова інфляція знижувалася навіть трохи швидше, ніж прогнозувалося. Базова інфляція в червні залишилася на рівні 7,4% в річному вимірі.

Жорстка монетарна політика залишалася вагомим фактором, який стримував фундаментальний тиск на ціни, зокрема через канал обмінного курсу.

Фактичні показники інфляції свідчать, що фундаментальний інфляційний тиск поступово знижується, стверджують в Національному банку.

Незважаючи на прискорення зростання цін на окремі овочі та фрукти в червні в результаті несприятливих погодних умов, негативний вплив тимчасових факторів пропозиції овочів, які зумовили високі показники інфляції в попередні місяці, поступово вичерпується. У червні 2019 року споживчі ціни знизилися на 0,5%.

 

Джерело: Stockworld


Теги: | інфляція | НБУ | ціни |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.