Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Ринку капітала, в тому числі банківському сектору, потрібен сильний регулятор: підсумки зустрічі НКЦПФР та НАБУ


02.12.2021 18:28

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та Незалежна асоціація банків України провели робочу зустріч, на якій члени регулятора та вітчизняні банкіри обговорили значущі питання функціонування ринку та його розвитку.

Головний результат дискусії – позиція щодо підсилення спроможності Комісії, зокрема, внесенням змін до законопроєкту 5865, йдеться на вебсайті НКЦПФР.

«Ми завжди відкриті до діалогу з учасниками ринку і дякуємо НАБУ за можливість обговорити з керівниками системних банків дійсно важливі та наболілі питання. Так, саме в такій бесіді ми знайшли опції поліпшення правил торгівлі фінінструментами, валютних питань, що виникають в контексті допуску цінних паперів іноземних емітентів на український ринок. Це все хвилює банкірів, і спільно ми знаходимо рішення цих завдань», - розповідає Руслан Магомедов, голова НКЦПФР.

Серед питань, що обговорювали, - необхідність зростання інституційної спроможності НКЦПФР і зміни функціоналу регулятора.

«Ми бачимо, що наразі ринки капіталу постають перед відсутністю регулювання «сірих зон». Водночас майбутній старт другого рівня пенсійної реформи створює і певні виклики, і можливості для зростання банків. Для відповідей на ці запитання і належного регулювання ринків вкрай потрібна інституційна та фінансова незалежність регулятора ринку капіталу – НКЦПФР. Таке підсилення Комісії можливе шляхом внесення змін до законопроєкту 5865 перед його другим читанням. Адже всьому ринку капіталу загалом і банківському сегменту зокрема потрібен сильний і незалежний регулятор», – говорить Олена Коробкова, голова Ради НАБУ.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | НАБУ | банк | капітал | нагляд | пенсія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.