Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

SEC оштрафувала актора Сігала за незаконну рекламу криптовалют


03.03.2020 11:43

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) зобов'язала відомого американського актора Стівена Сігала виплатити $314 тис. за незаконну рекламу криптовалют.

У SEC зазначають, що в 2018 році актор у соціальних мережах закликав «не упустити можливості» взяти участь у первинному розміщенні криптовалюти (ICO) Bitcoiin2Gen.

При цьому Сігал приховав обіцяну йому суму винагороди за рекламу - $250 тис. готівкою та $750 тис. у вигляді токенів Bitcoiin2Gen. Також на сайті криптовалют тоді оприлюднили пресреліз під назвою «Майстер дзен Стівен Сігал став послом бренду Bitcoiin2Gen».

На офіційному сайті проекту Bitcoiin2Gen повідомлялося, що в результаті ICO вдалося залучити $75 млн, після чого творці разом із Сігалом полишили проект.

У SEC зазначили, що розміщення токенів рівноцінно публічному розміщенню акцій (IPO) в 2017 році, а це означає, що по відношенню до ICO в США діють ті ж закони.

За словами керівника кіберпідрозділу SEC Христини Літтман, «знаменитостям не дозволяється використовувати свій вплив у соцмережах для реклами цінних паперів без належного розкриття інформації про компенсацію (винагороду)».

Не визнаючи або не спростувуючи висновки SEC, Сігал погодився виплатити $157 тис. у вигляді компенсації, що представляє собою його фактичні рекламні платежі, плюс відсотки та штраф у розмірі $157 тис.

Крім того, Сігалу заборонено протягом трьох років рекламувати будь-які цінні папери, цифрові або інші.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | SEC | криптовалюта | Стівен Сігал |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.