Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Щойно створена «Солтекс Капітал» купила ТРЦ «Республіка» зі знижкою в 70%


06.02.2019 15:03

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав права вимоги за кредитними договорами банку «Надра» із заставою майнових прав на недобудований ТРЦ «Республіка».

Згідно з даними в системі «Prozorro.Продажі», переможцем торгів стала компанія ТОВ «Солтекс Капітал».

Компанія «Солтекс Капітал» створена 5 вересня 2018 року, а її бенефіціаром є Джонсон Роберт Алан, який проживає в Лондоні (Великобританія). Формально компанія належить на 100% ТОВ «Галеон Інвест». Пан Алан контролює «Солтекс Капітал», «Галеон Інвест» і «Норленд Інвест».

За менш ніж півроку керівник «Солтекс Капітал» вже змінювався 5 разів, а бенефіціар - двічі, повідомляє система YouControl.

Зараз компанію з капіталом в 3,1 млн грн очолює Андрій Лехицький (а також ще 5 компаній).

В аукціоні 5 лютого брали участь три компанії, але від двох компаній - ТОВ «Фінансова компанія «Толкфін» і ТОВ «Фінансова компанія «Фінгруп Фактор» - заявок в ході торгів не надходило.

Торги стартували з позначки в 2,59 млрд грн і були зупинені лише коли ціна впала на мінімально можливі сьогодні 70%.

Переможець аукціону погодився заплатити за цей актив 777,131 млн грн.

Фонд проводив неодноразово аукціони з продажу активу. Всі вони закінчилися безрезультатно.

З моменту проведення першого аукціону, 7 липня 2017 року, вартість прав на ТРЦ «Республіка» знизилася майже в 2,3 рази - з 2,59 млрд грн до 1,1 млрд грн (без ПДВ). Після чого НБУ, в заставі якого знаходилися права вимоги за кредитами, погодився на голландський аукціон.

В ході голландського аукціону ціна на лот F51GL39130 могла впасти на 80% - до 518 млн грн, але лише на третьому аукціоні (сьогодні був другий).

У Фонді говорили про те, що НБУ не дозволяє продати ТРЦ «Республіка» дешевше 1 млрд грн. 13 грудня 2018 року ціна на ТРЦ впала до 543,9 млн грн, але торги були скасовані, оскільки НБУ визнав умови аукціону недійсними. Наступний аукціон був запланований на 14 січня 2019 року.

У забезпеченні кредиту №37 / 2012-KKзнаходяться земельні ділянки за адресою Київ, вул. Кільцева дорога 1, 1а, а в заставі за кредитом №2 / 1 / 2-1 / 2013/980-КЛ / 25 - майнові права на об'єкт незавершеного будівництва, а саме: багатофункціональний торгово-розважальний комплекс з паркінгом.

У ТРЦ заплановано розміщення 450 магазинів, зони розваг площею 22 тис. кв. м і паркінг на 4 000 авто. Будується ТРЦ на перетині найбільших транспортних вулиць Києва, за адресою вул. Кільцева дорога, 1.  Інвесторами проекту спочатку виступали Дмитро Фірташ і Вагіф Алієв.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Надра | банк | ФГВФО | Республіка | ТРЦ | кредит | Солтекс Капітал |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.