Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Шмигаль називає пріоритетами України фондовий ринок і накопичувальні пенсії


07.09.2020 17:01

Відсутність в Україні через 29 років незалежності накопичувальної пенсійної системи, фондового ринку, концесійних доріг і переробки сміття є злочином, вважає прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Реально розуміючи демографічний прогноз розвитку України, я розумію, що для більшості тих, хто сидить у цьому залі сучасна пенсійна система не зможе забезпечити пенсію, навіть тисячу гривень. Ми зобов'язані перейти на накопичувальну", – сказав він на форумі «МСП. Перезавантаження" в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми повинні створити Фондовий ринок для бізнесу та фізичних осіб в Україні, тому що це ресурс, який ми шукаємо ззовні, а в Україні лежать мільярди доларів. Тому це пріоритет, ми цим будемо займатися", – додав Шмигаль.

Він також повідомив, що наступного року уряд має намір продовжити інфраструктурні проекти, зокрема перейти до зрошення, і крім доріг взятися за мости, що може підтримати металургію.

Прем'єр заявив, що вірить, що за допомогою уряду в таких галузях, як машинобудування, авіабудування, космічна галузь і ОПК наступного року вдасться залучити $1-2 млрд у великі контракти.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | фондовий ринок | НПФ | пенсія | накопичувальна пенсія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.