Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

СОТ вперше очолить жінка


12.10.2020 17:47

До фінального раунду вибору нового генерального директора Світової організації торгівлі вийшли дві претендентки: колишній керуючий директор Світового банку Нгозі Оконджо-Івеала та міністр торгівлі Республіки Корея Ю Мен Хі.

Отже, СОТ вперше в історії очолить жінка.

Голова генради СОТ, представник Нової Зеландії Девід Вокер і координатори, які працювали з ним, оголосили, що з п'яти кандидатів були обрані дві жінки, які отримали найширшу підтримку з боку членів СОТ. Одна з них стане сьомим гендиректором організації, цитує повідомлення СОТ агентство Інтерфакс-Україна.

"Наша ціль, як і раніше, полягає в тому, щоб заохочувати і полегшувати досягнення консенсусу між членами та сприяти переходу від цього фінального списку з двох кандидатів до ухвалення рішення про призначення", - заявив Вокер.

Третій етап консультацій розпочнеться 19 жовтня і триватиме до 27 жовтня. Вокер зазначив, що затвердити нового главу організації належить генеральній раді. Ймовірно, це станеться у першій половині листопада.

Оконджо-Івеала була висунута кандидатом на посаду глави СОТ від Нігерії. За час своєї кар'єри вона працювала міністром фінансів, а також міністром закордонних справ цієї країни. За 25 років роботи в СБ Оконджо-Івеала обіймала низку високих посад, включаючи посаду керуючого директора (друга за важливістю позиція в банку). Також вона двічі претендувала на посаду президента СБ.

Оконджо-Івеала, якій наразі 66 років, є визнаним експертом із ринків. На сьогодні вона очолює Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI).

Ю Мен Хі (53 роки) стала першою жінкою, яка очолила міністерство торгівлі Республіки Корея. Вона пропрацювала в різних держустановах чверть століття. Ю Мен Хі є фахівцем з питань міжнародної торгівлі, зокрема, брала участь у ключових для Республіки Корея торгових переговорах з США та Китаєм.

Як повідомлялося раніше, попередній гендиректор СОТ Роберто Азеведо залишив посаду 31 серпня, не допрацювавши рік до кінця свого другого терміну, офіційно - через особисті причини. Він очолював СОТ із вересня 2013 року, його другий чотирирічний термін розпочався у вересні 2017 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | СОТ | торгівля |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.