Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світова економіка може втратити $2,3 трлн через повільну вакцинацію


26.08.2021 15:48

Повільний процес вакцинації та нерівномірна доступність вакцин проти COVID-19 у різних країнах може стати причиною серйозних втрат для світової економіки.

Про це свідчать результати дослідження Economist Intelligence Unit (EIU), аналітичного підрозділу британського журналу The Economist, пише «Інтерфакс-Україна».

У державах, де до середини наступного року не буде досягнутий 60%-й рівень вакцинації населення, сукупне зниження ВВП становитиме $2,3 трлн у період із 2022 року до 2025 року.

Насамперед це стосується країн, що розвиваються, де значна частина населення ще не встигла отримати навіть першу дозу вакцини. Дві третини втрат світової економіки припадуть саме на частку emerging markets, зазначає EIU.

Азія зазнає найбільших сукупних втрат серед регіонів через повільну вакцинацію - на $1,7 трлн. Тим часом у розрахунку до обсягу економіки найзначніших втрат зазнають країни Африки, розташовані на південь від Сахари - 3% від прогнозованого на 2022-2025 роки ВВП.

"У будь-якому випадку поява штаму "дельта" означає, що вакцинація може не виявитися тим чудодійним засобом, на який сподівалися уряди багатьох країн, - наголошується в повідомленні EIU. - Політичним лідерам необхідно переосмислити свою стратегію щодо COVID-19, щоб адаптувати її на довгострокову перспективу".

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | економіка | бізнес | вакцина | коронавірус | Covid-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.