Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світовий банк спрямує $30 млрд Україні на компенсацію нестачі продовольства


15.09.2022 19:47

Світовий банк готовий надати Україні до $30 млрд доларів для боротьби з глобальною нестачею продовольства, посиленою вторгненням росії до України.

Про це заявив керуючий директор банку Аксель ван Троценбург в інтерв'ю Reuters, передає FinClub.

Ван Троценбург сказав, що Світовий банк почав надавати підтримку Україні невдовзі після російського вторгнення 24 лютого і наразі виділив близько $10 млрд доларів із $13 млрд допомоги, яку він зобов'язався надати Києву.

Він сказав, що банк створив платформу, щоб об'єднати свою пряму підтримку та додаткову підтримку з боку таких країн, як США, Велика Британія та Японія, поряд з окремими гарантіями від європейських держав, а також полегшити співфінансування та паралельне фінансування. Він також створив цільовий фонд для донорів.

За його словами, у той час, як різні країни спрямовували підтримку через трастовий фонд, найбільші суми надійшли зі США, в середньому не менше $1,5 млрд із майже $5 млрд зовнішнього фінансування, необхідного Києву щомісяця.

«Ми створили систему, за допомогою якої ми могли б допомогти продовженню державних функцій України — виплаті зарплати вчителям, пенсіям, допомоги системі охорони здоров'я. Це дуже добре спрацювало, і деякі з наших країн-партнерів хотіли використати цей механізм, тому що тоді ми також зможемо відстежити гроші», — сказав ван Троценбург.

Він додав, що Світовий банк також підтримує українців, які постраждали від війни як вдома, так і за кордоном, а також сусідні країни та країни, що розвиваються, за межами Європи, які постраждали від перебоїв з експортом українського зерна через війну.

«Це одна з причин, через яку Світовий банк оголосив, що ми готові надати фінансування у розмірі до 30 мільярдів доларів для вирішення проблеми відсутності продовольчої безпеки протягом наступних 12 місяців», — зазначив Троценбург.

Нагадаємо, багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA), яке є однією з інституцій Групи Світового банку, працює над тим, як запустити схему страхування військових ризиків в Україні. 

 

Джерело: FinClub


Теги: | Світовий банк | продовольство | економіка | війна |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.