Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світовий банк погодив кредит Україні на $135 млн


28.04.2020 18:09

Україна отримає від Світового банку $135 млн на модернізацію сектору охорони здоров'я та протидію епідемії COVID-19.

Відповідне рішення сьогодні прийняла Рада директорів банку, повідомляє Міністерство фінансів.

Кошти будуть спрямовані на додаткове фінансування проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який впроваджується МОЗ Україні за підтримки World Bank з 2015 року.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням проводити складні медичні процедури із використанням високотехнологічного обладнання та відповідних протоколів лікування», - зазначив виконуючий обов’язки директора Світового банку у Білорусі, Молдові та Україні Алекс Кремер.

Зокрема, із загальної суми $50 млн піде на поповнення держбюджету за результатами впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу НСЗУ.

Ще $35 млн передбачено на заходи посилення захисту населення і протидії поширенню епідемії COVID-19.

$45 млн направлять на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та посилення здатності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах у регіонах.

Кошти будуть надаватися як додаткове фінансування проєкту "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей", який впроваджується МОЗ за підтримки World Bank Ukraine з 2015 року.

Нагадаємо, Світовий банк надасть Україні додаткові $150 млн на підтримку вразливих верств населення та поліпшення рівня соціального захисту в період епідемії COVID-19.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | Світовий банк | коронавірус | COVID-19 | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.