Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Тригери за ВВП-варантами не настали, - Мінфін України


17.01.2020 11:35

Тригери, які запускають виплати за ВВП-варантами, не настали, повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Тригери на сьогодні не настали. І Мінфін, і наша команда, яка займається управлінням боргу, уважно аналізує всі інструменти, зокрема потенційні", - сказала міністр під час представлення Стратегії розвитку фінансового сектору до 2025 року в четвер, 16 січня, у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому Маркарова наголосила: "На сьогодні ці інструменти не є частиною нашого боргу".

Раніше повідомлялося, що Мінфін і Кабінет Міністрів обговорюють стратегію за ВВП-варантами. При цьому глава міністерства зазначала, що говорити про неї поки що передчасно.

ВВП-варанти було випущено в рамках реструктуризації держборгу в 2015 році замість єврооблігацій на номінальну суму $3,2 млрд, і вони не є частиною держборгу країни. Платежі за ВВП-варантами здійснюватимуться щорічно в грошовій формі в доларах США залежно від динаміки зростання реального ВВП України в 2019-2038 рр., проте через два календарні роки - тобто між 2021 і 2040 роками.

Якщо приріст ВВП за рік буде нижчим за 3% або реальний ВВП буде менший за $125,4 млрд, виплат за паперами не буде. В разі, якщо приріст реального ВВП становитиме від 3% до 4%, виплата за паперами становитиме 15% перевищення показника ВВП над 3%, а якщо вище 4% - то ще плюс 40% перевищення показника ВВП над 4%. Крім цього, з 2021-го по 2025 рік платежі обмежені 1% ВВП.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | ВВП-варант | ВВП | економіка | борг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.