Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Триває реєстрація небанківських фінансових установ для участі в тестуванні подання звітності до НБУ


20.02.2020 12:18

В межах проєкту «спліт» Національний банк розпочав підготовку до тестування подання звітності небанківськими фінансовими установами (НФУ) до НБУ в уніфікованому форматі відповідно до практики збору звітності Національним банком України.

Обсяг звітності, періодичність її подання та кількість звітних показників відповідатиме законодавству України та чинним нормативно-правовим актам регуляторів фінансового ринку і не буде змінюватися до кінця 2020 року. Тестове подання звітності має допомогти компаніям швидше адаптуватися до змін у форматі подання даних.

Подання звітності відбуватиметься через спеціальний ресурс Національного банку portal.bank.gov.ua (далі – вебпортал), доступ до якого потребує попередньої  реєстрації.

До 28 лютого 2020 року НБУ збиратиме актуальну інформацію про НФУ для реєстрації на вебпорталі. Кожній НФУ необхідно поштою надіслати листа на адресу Департаменту статистики та звітності Національного банку з інформацією відповідно до шаблону, доступного на сайті Національного банку (шаблон). Лист має бути підписаний керівником і засвідчений печаткою юридичної особи (за її наявності). Для прискорення реєстрації можна додатково надіслати сканкопію листа на zvit@bank.gov.ua.

З 1 березня 2020 року зареєстровані компанії зможуть у тестовому режимі подати звітність до Національного банку. Для цього на сайті НБУ буде розміщено реєстр тестових звітних показників, XSD-схеми для формування звітних файлів в XML форматі та детальні інструкції. Реєстр буде поступово наповнюватися звітними файлами, які наразі НФУ подають до Нацкомфінпослуг.

З 1 червня 2020 року на сайті буде розміщено повний реєстр звітних показників для НФУ, XSD-схеми для формування звітних файлів в XML форматі.

Починаючи з 1 липня 2020 року, НФУ подаватимуть звітність лише до Національного банку через вебпортал відповідно до вказаного реєстру звітних показників, у тому числі звітність за ІІ квартал 2020 року.

 

Джерело: вебсайт НБУ


Теги: | НБУ | звітність | спліт | XML |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.