Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

У грудні запрацюють нові правила встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів


14.11.2017 16:15

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) інформує, що 07 грудня 2017 року набирає чинності нова редакція Положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів до списку емітентів, що мають ознаки фіктивності.

В новій редакції встановлено 13 ознак фіктивності емітента цінних паперів (крім корпоративних інвестиційних фондів) та 6 ознак фіктивності емітента – корпоративного інвестиційного фонду.

Підставою про включення емітента до Списку та зупинення обігу його цінних паперів є:

·         відповідність емітента (крім страховиків зі страхування іншого, ніж страхування життя) щонайменше трьом ознакам,

·         відповідність емітента – корпоративного інвестиційного фонду щонайменше трьом ознакам та/або одночасно двом ознакам фіктивності, що підтверджується відповідними документами;

·         відповідність емітента – страховика зі страхування іншого, ніж страхування життя, одночасно двом ознакам фіктивності та/або одній з ознак фіктивності, що підтверджується відповідними документами.

Бути виключеним з Списку емітент може у разі, якщо надасть до Комісії документи, що підтверджують усунення порушень.

Формування, ведення та внесення змін до Списку здійснюється НКЦПФР в електронному вигляді та публікується на власному офіційному веб-сайті https://www.nssmc.gov.ua/control/#fictive-emitents.

З текстом Положення можна ознайомитись за посиланням: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z1260-17

Інформаційна довідка документа:

·         затвердження Рішення НКЦПФР від 30.05.2017 року №393;

·         реєстрація в Міністерстві юстиції України від 13.10.2017 року №1260/31128;

·         опублікування в Офіційному віснику України від 07.11.2017 року №87;

·         набрання чинності 07.12.2017 року.

 

Джерело: веб-сайт НКЦПФР

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.