Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна дорозмістила єврооблігації-2033 на $600 млн під 6,2%


14.12.2020 17:20

Україна розмістила додатковий випуск єврооблігацій на $600 млн під 6,2%.

Про це повідомило Міністерство фінансів 11 грудня ввечері, передає Інтерфакс-Україна.

"Україна сьогодні здійснила прайсинг додаткового випуску єврооблігацій на суму $600 млн. Цей додатковий випуск збільшив загальну суму в обігу єврооблігацій з відсотковою ставкою 7,253% та погашенням 15 березня 2033 року, загальна непогашена сума яких становила $2 млрд. Довипуск відбувся з дохідністю 6,20% та ціною пропозиції при вторинному розміщенні 108,914%", - зазначив Мінфін.

"Розрахункова дохідність у 6,20% – це найнижча дохідність за публічними єврооблігаціями в доларах США в історії України", - прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

За рахунок залучених коштів буде профінансовано загальні бюджетні призначення, додали в Мінфіні.

Як повідомляв Інтерфакс-Україна, Міністерство фінансів України в процесі дорозміщення єврооблігацій з погашенням у 2033 році збільшило його обсяг із початкових $500 млн до $600 млн і завдяки втричі більшому попиту змогло знизити ставку з початкових 6,4% до 6,2%.

Раніше експерти вказували на велику ймовірність виходу України на ринок із новим зовнішнім запозиченням наприкінці цього року після позитивних сигналів з боку МВФ та інших міжнародних партнерів. ЄС цього тижня виділив Україні після тривалої затримки EUR600 млн транш макрофінансової допомоги, аргументувавши це тим, що Україна в останні тижні відновила зобов'язання продовжити співпрацю з МВФ і підтвердила прихильність політичній програмі, погодженій з ЄС.

Наприкінці липня Україна розмістила нові 12-річні єврооблігації з погашенням у березні 2033 року на суму $2 млрд з дохідністю 7,253%. Загальними лід-менеджерами та спільними дилер-менеджерами транзакції тоді стали Goldman Sachs International і J.P. Morgan.

Організаторами дорозміщення в грудні стали Paribas і Goldman Sachs.

 

Джерело: вебсайт Міністерства фінансів, Інтерфакс-Україна


Теги: | єврооблігація | борг | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.