Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна може отримати від МВФ додатково понад $2,7 млрд у межах допемісії СПЗ


08.04.2021 14:52

Україна пропорційно своїй квоті в Міжнародному валютному фонді може отримати понад $2,7 млрд у доларовому еквіваленті в межах нової ініціативи Фонду про додаткову емісію спеціальних прав запозичення (СПЗ).

Про це повідомив голова НБУ Кирило Шевченко.

"Ми сподіваємося, що Україна зможе отримати додаткове фінансування в межах цієї ініціативи... Минулого разу Фонд робив таку операцію у 2009 році. Це була реакція на кризу. Така ініціатива МВФ для України може стати позитивним фактором", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, більш точна цифра залежатиме від курсу валют, що входять у кошик СПЗ.

Шевченко зазначив, що мета цієї нової ініціативи, анонсованої МВФ, - забезпечити додаткову ліквідність світової економічної системи через поповнення міжнародних резервів держав-членів Фонду, а її оголошений загальний обсяг - $650 млрд.

Голова Нацбанку уточнив, що це питання обговорюватимуть на весняних зборах, однак для реалізації цієї ініціативи необхідне затвердження спочатку Виконавчою радою МВФ, а потім Радою керуючих.

 

Джерело: "Інтерфакс-Україна"


Теги: | МВФ | НБУ | СПЗ | кредит |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.