Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна очікує грошового траншу від МВФ у 2021 році


02.03.2021 16:49

Україна очікує отримання чергового грошового траншу в розмірі 2,9 мільярдів доларів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у 2021 році, для отримання якого Верховна Рада має схвалити зміни до законодавства щодо реформи судової системи.

Про це заявив радник Президента України з економічних питань Олег Устенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Ми очікуємо, що отримаємо цього року транш МВФ. У нас програма розрахована на 5 мільярдів доларів - 2,1 мільярда ми вже отримали", - зазначив Устенко в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, "співпраця України з Міжнародним валютним фондом триває".

"Верховна Рада має схвалити зміни до законодавства, необхідні для отримання чергового траншу. Йдеться про необхідність судової реформи та забезпечення функціонування антикорупційної інфраструктури", - наголосив радник президента.

Він зазначив, що "вимоги програми співпраці з МВФ збігаються з програмою президента України, на чому глава держави неодноразово наголошував".

Устенко також додав, що для внесення змін до українського законодавства в частині судової системи президент проводив багато зустрічей, спілкувався з українськими та іноземними експертами й переконував депутатів Верховної Ради.

"Програма відбувається. Щойно будуть проголосовані у Верховній Раді відповідні законодавчі ініціативи президента, ми можемо сказати, що з нашого боку ми виконали те, що обіцяли. Обіцяли виконати не тільки МВФ - ми не робимо це для когось, ми робимо це для українського народу", - сказав радник глави держави.

Устенко зазначив, що успішна співпраця з МВФ дасть Україні можливість робити більш вигідні запозичення на міжнародному ринку і є хорошим сигналом для іноземних інвесторів.

Він також додав, що 2020 рік був складним у питанні залучення інвестицій, але українська економіка може отримати майже 3 млрд доларів прямих іноземних інвестицій поточного року.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | МВФ | stand by | кредит | суд | Олег Устенко |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.