Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна отримала $670 млн від дорозміщення єврооблігацій-2033


21.12.2020 16:58

Україна 18 грудня отримала кошти від додаткового розміщення єврооблігацій із погашенням 15 березня 2033 року номінальним обсягом $600 млн, за підсумками якого загальний обсяг випуску досяг $2,6 млрд.

Єврооблігації включено до офіційного списку й допущено до торгів на регульованому ринку біржі Euronext Dublin.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві фінансів, загалом на рахунки Державної казначейської служби надійшло $670 млн 175,9 тис., які буде використано для фінансування державного бюджету.

Мінфін у прес-релізі зазначив, що інвесторська база всієї транзакції переважно складається з фондів, що управляють активами (85%), гедж-фондів (13%) і пенсійних та страхових фондів (2%).

"Найбільший попит був із боку інвесторів зі США, Великої Британії і країн континентальної Європи, які придбали більшу частину єврооблігацій додаткового розміщення - їх частки становили 52%, 37% і 10% відповідно. Інвестори з Азії купили 1% додаткового розміщення", - повідомляється в релізі.

Спільними лід-менеджерами трансакції виступили BNP Paribas та Goldman Sachs International.

Як повідомлялося, Україна 11 грудня цього року здійснила операцію з дорозміщення єврооблігацій-2033 на $600 млн під 6,2% річних: ціна пропозиції за вторинного розміщення становила 108,914%.

Спочатку цей випуск було розміщено наприкінці липня цього року на суму $2 млрд із прибутковістю 7,253%. Загальними лід-менеджерами та спільними дилер-менеджерами транзакції тоді стали Goldman Sachs International і J.P. Morgan.

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | єврооблігація | борг | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.