Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна отримала грант від США на $1,7 млрд, – Мінфін


12.07.2022 16:44

Державний бюджет України у вівторок, 12 липня, отримав грант від США розміром $1,7 млрд.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

"Ці кошти було надано з цільового фонду одного донора, створеного Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)", – йдеться в релізі.

У ньому наводяться слова подяки міністра фінансів Сергія Марченка США, "які вже тривалий час є ключовими та надійними партнерами України, особливо в цей важкий для нас історичний період".

Кошти буде спрямовано на покриття видатків загального фонду держбюджету, на оплату медичних послуг за Програмою медичних гарантій в обсязі необхідної оплати праці з нарахуваннями.

Мінфін нагадав, що 29 червня держбюджет уже отримав грант від США на $1,3 млрд.

Конгрес США у травні ухвалив законопроєкт про надання допомоги Україні на суму $40 млрд, зокрема $7,5 млрд на фінансування держбюджету.

Уряд України оцінює щомісячні потреби бюджету у фінансуванні дефіциту в $5 млрд. Міністр фінансів Сергій Марченко раніше прогнозував, що в червні міжнародна фінансова підтримка України збільшиться до $4,8 млрд з $1,5 млрд у травні. На практиці завдяки коштам, що надійшли наприкінці місяця, вона виявилася близькою до $4 млрд.

За словами глави Мінфіну, в липні уряд розраховує на збереження таких самих значних обсягів зовнішнього фінансування, як і в червні. Зокрема, очікується надходження кредиту ЄС на EUR1 млрд.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | війна | грант | США | бюджет | борг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.