Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна увійшла в десятку країн за прибутком від біткоїнів


10.06.2021 13:03

Українські інвестори заробили на біткоїнах в 2020 році сотні мільйонів доларів на тлі того, як найперша криптовалюта активно дорожчала завдяки інтересу нових інституційних та роздрібних інвесторів.

За оцінками Chainalysis, українські трейдери в сукупності заробили близько $400 млн у вигляді отриманого прибутку від Bitcoin в минулому році.

Дослідницька фірма з Нью-Йорка опублікувала звіт, в якому перераховані 25 країн лідерів в цій сфері, повідомляє FinClub з посиланням на UBR.

Американські інвестори очолили світовий список, зафіксувавши $4,1 млрд прибутку від торгівлі найкапіталізованішою криптовалютою. Це в три рази більше, ніж у Китаю, який посів друге місце з $1,1 млрд.

У десятку також увійшли Японія ($0,9 млрд), Великобританія ($0,8 млрд), Росія, Німеччина і Франція (по $0,6 млрд), Іспанія ($0,5 млрд), Південна Корея та Україна (по $0,4 млрд).

Дослідницька компанія заявила, що її оцінки засновані на відстежуванні даних транзакцій від кріптосервісів, хоча децентралізований характер технології не дозволяє дізнатися, де знаходяться учасники будь-якої окремої угоди.

В 2020 році торги Bitcoin стартували з рівня $7,2 тис. за "монету" (капіталізація $130,6 млрд), а рік криптоактив закінчив на позначці $29 тис. ($539 млрд).

В 2021 році максимальна ціна Bitcoin 13 квітня досягла $63,5 тис. (капіталізація $1,186 трлн).

Станом на 18:00 9 червня Bitcoin коштував $34,8 тис. (капіталізація $651 млрд).

 

 

Джерело: FinClub


Теги: | інвестиції | економіка | біткоїн | криптовалюта | Bitcoin |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.