Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна втратить $1 трлн через війну, - Шмигаль


07.04.2022 12:31

Трильйон доларів – такої суми можуть сягнути втрати України через війну з росією. 

Про це в інтерв'ю ВВС News Україна розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Прямі втрати станом на першу декаду березня – і за підрахунками Київської школи економіки, і за підрахунками міністерства економіки – становили понад $560 млрд.‎ А якщо обраховувати втрати ВВП в довготерміновій перспективі ... сума втрат значно перевищує $1 трлн»‎, – зазначив Шмигаль.

Йдеться про збитки від зруйнованих виробничих потужностей та інфраструктури.

Зауважимо, KSE Institute збільшив оцінку збитків інфраструктури України від агресії рф до $68 млрд. Це еквівалентно майже 2 трлн грн. При цьому за минулий тиждень оцінка збитків зросла на $5 млрд. З початку воєнної агресії росії 24 лютого в Україні пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 533 навчальних заклади, 300 дитячих садків, 196 медичних закладів, 129 заводів та підприємств.

Серед іншого Україна втратила через війну низку важливих енергетичних об'єктів. Ключовий із них – це Луганська ТЕС у нині окупованому місті Щастя. Також окуповано Каховську ГЕС у Новій Каховці та Запорізьку АЕС в Енергодарі. Охтирська теплоелектроцентраль повністю знищена авіабомбами. Від обстрілів постраждала Чернігівська ТЕЦ.

Прем'єр-міністр вважає, що усі втрати росія має відшкодувати за рахунок арештованих активів та компенсацій.

Джерело: FinClub.net


Теги: | Росія | війна | Денис Шмигаль |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.