Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

"Українська біржа" попереджає фізосіб про ризики деяких інвестицій


17.02.2021 18:11

"Українська біржа" попереджає інвесторів - фізичних осіб про ризики, пов'язані з інвестиціями в сертифікати венчурних фондів.

Про це йдеться в повідомленні "Української біржі", передає StockWorld.

"Попереджаємо інвесторів-фізосіб про ризики, які можуть бути пов'язані зі здійсненням інвестицій в сертифікати венчурних фондів. Згідно ч.2 ст.4 закону "Про інститути спільного інвестування", фізособа може бути учасником венчурного фонду за умови придбання цінних паперів такого фонду в кількості, яка за номінальною вартістю цих цінних паперів складає суму не менше 1 500 мінімальних заробітних плат в місячному розмірі, встановленому законом на 1 січня 2014 року, тобто на суму не менше 1,8 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

У разі придбання фізособою інвестиційних сертифікатів на загальну суму менше 1,8 млн гривень така фізична особа отримує лише речові права на цінні папери і не набуває статусу учасника венчурного фонду.

Також наголошується, що інвестору, який придбав пакет інвестиційних сертифікатів венчурних фондів, загальна номінальна вартість якого становить понад 1,8 млн гривень, і який має намір продати свої інвестиційні сертифікати, необхідно розуміти, що кількість потенційних покупців, з огляду на вимоги законодавства про участь фізосіб, буде обмеженою.

"Рекомендуємо кожному інвестору-фізособі уважно розглянути питання про те, чи є вкладення в інвестиційні сертифікати венчурних фондів, включених до біржового списку "Української біржі", прийнятними для інвестора з урахуванням його інвестиційних цілей, досвіду та фінансових можливостей, а також інших факторів (в тому числі факторів ризику), які можуть бути важливі у зв'язку з такими інвестиціями", - підкреслила біржа.

 

Джерело: StockWorld


Теги: | Українська біржа | інвестиції | венчурний фонд |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.