Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна непрозоро витрачає гроші США, - Держдеп


19.08.2019 15:24

Україна опинилася серед 67 країн, що не відповідають вимогам мінімальної фіскальної прозорості.

Про це свідчить щорічний звіт Державного департаменту США.

За оцінками Держдепартаменту США, 67 зі 140 держав-отримувачів фінансової допомоги від США, не відповідають мінімальним вимогам. Серед них названі Україна, Азербайджан, Туркменістан, Узбекистан, Китай, Ірак, Пакистан, Саудівська Аравія та інші країни.

До групи країн, що задовольняють мінімальним вимогам фіскальної прозорості, потрапили: Грузія, Вірменія, Молдова, Північна Македонія, Сербія, Туреччина, Албанія, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Румунія, Словенія, Словаччина, Чехія, Хорватія, Греція, Угорщина, Ізраїль, Афганістан, Киргизстан.

"Щорічна оцінка фіскальної прозорості урядів, що отримують допомогу США, забезпечує, щоб фінанси американських платників податків використовувалися належним чином", - йдеться в звіті.

Серед позитивних змін в Україні відзначається доступність інформації про бюджет і боргові зобов'язання. В бюджетних документах відображені основні заплановані витрати і потоки доходів. Уряд звітує в "розумний час" і оголосив про перехід на міжнародні стандарти бухгалтерського обліку для бюджету, проте ще не завершив цей процес.

У Держдепартаменті США вважають, що фіскальну прозорість України можна поліпшити, якщо деталізувати в держбюджеті відрахування держпідприємствам і суми, отримані від держкомпаній; забезпечити аудит і контроль за всіма позабюджетними рахунками; впровадити міжнародні стандарти бухобліку; запровадити зміни і забезпечити дотримання закону при укладанні договорів і видачі ліцензій на видобуток природних ресурсів, щоб виключити корупцію.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | США | кредит | прозорість | фіскальна політика | корупція |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.